Zunflappie logo, onderdeel van Global Classics

Deze site boordevol Zundapp informatie wordt gratis aangeboden. Maar helemaal gratis gaat dat natuurlijk niet... Help ons deze site in de lucht te houden en doe een donatie van 5 euro!

Terug naar Zunflappie hoofdpagina

Excel rekentoolsIn dit artikel geef ik u een aantal spreadsheets waarin je een aantal dingen goed kan uitrekenen zonder zelf allerlei ingewikkelde formules te moeten schrijven.

 • Snelheid per toer

  In deze vernieuwde versie is dat je gelijk een keuze kan maken uit verschillende tandwielen met dezelfde verhouding. Ook wordt aangegeven of die tandwielen verkrijgbaar zijn. Online berekenen.

 • Tandwielen vergelijken

  IKijk hier welke verhouding tandwielen meer of minder vertraagd.

 • Drijfstang verschil

  Reken hiermee uit wat er gebeurt met de hoeken van je drijfstang als je de lengte hiervan aanpast. Dus wil je echt groter en beter gaan tunen: kijk hier dan even naar.

 • Krukas vs. zuiger-positie

  Handig als je wilt weten hoeveel millimeter voor het BDP (bovenste dode punt) een aantal graden is. Aangepast door K. Molenmaker die voorontsteking toevoegde.

 • Poorttimingen

  Een voortbrenging op de vorige. Maar nu kan je ook de poorttimingen aangeven. Je kan aangeven hoe lang de poort (in graden) open moet blijven. Je geeft op waar hij moet beginnen en de sheet rekent uit hoe hoog de poort in millimeters moet zijn.